Balance today

Τι είναι το My Doctor’s House ?

Το My Doctors House είναι ένα σημείο αναφοράς, ένας δικτυακός τόπος συνάντησης, ένα σύννεφο που προσπαθεί να απαντήσει σε πολλά από τα ερωτηματικά μας. Προσπαθούμε να εντοπίζουμε τις απορίες μας σε θέματα που αφορούν την υγεία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, την ομορφιά μας. Φιλτράρουμε τι ισχύει και τι όχι και ενημερώνουμε. Επιλέγουμε και προτείνουμε επιστήμονες, ιατρούς ειδικούς, οι οποίοι αρθρογραφούν, αναλύουν και απαντούν σε ερωτήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα μας, άμεσα και γιατί όχι προσωπικά, ιδιωτικά. Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε, γνώση, εμπειρία και αξιόπιστη πληροφορία.

Προβλήματα υγείας, σωματοποιημένα άγχη, ρυτίδες, συμπτώματα, ενδείξεις, σοβαρές διαγνώσεις, στρες, διαταραχές, πόνος στο σώμα, πόνος στην ψυχή, είναι κάποιες από τις λέξεις που φορτίζουν την καθημερινότητά μας.

Η επιστήμη εξελίσσεται ραγδαία και τα δεδομένα στον τομέα της υγείας μεταβάλλονται ταχύτατα. Το My Doctors House  προσπαθεί να συλλέγει όλες τις πληροφορίες, τις ειδήσεις αλλά και να προτείνει τους επιστήμονες που μπορούν να προσφέρουν τις πιο σύγχρονες εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τους «Κόμπους» που σύμφωνα με τον Λαινγκ απεικονίζουν τα προβλήματα που διέπουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία. Αδιέξοδα, πέδες, δεσμά, πλέγματα, στρόμβοι είναι λέξεις που συνοδεύονται από αντιδράσεις σε μια ασθένεια…σωματική ή ψυχική….Συνειδητοποιούμε τι μας συμβαίνει και απευθυνόμαστε με ευθύνη στον ειδικό.

Μπορεί να χρησιμοποιούμε τις λέξεις νους, σώμα, ψυχή ως ξεχωριστές έννοιες, ωστόσο αυτό γίνεται μόνο για πρακτικούς λόγους κατανόησης και ευκολότερης μελέτης των μερών μας. Η ανθρώπινη υπόσταση όμως είναι ενιαία και όλα τα μέρη της αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται.

Η φροντίδα, είτε λέγεται πρόληψη είτε αντιμετώπιση, που περιορίζεται στο φυσικό μέρος μας (σώμα) δεν είναι αρκετή για την ολόπλευρη αρτιότητα στην ολότητά μας. Όταν τα υλικά και άϋλα στοιχεία  μας χρειάζονται την προσοχή μας και φροντίζονται, τότε καθρεπτίζουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή μας. Σε έναν κόσμο που η διαρκής αλλαγή είναι το μόνο βέβαιο στοιχείο, χρειαζόμαστε ευελιξία αλλά και τα κατάλληλα “εργαλεία” για να ανταπεξέλθουμε, να επιβιώσουμε αλλά και να αισθανόμαστε όμορφοι άνθρωποι. Να είμαστε όμορφοι. Ανατρέξτε γι αυτό στον Ντοστογιέγσκι, ίσως σώσουμε κάτι.

Η δράση μας στο εξωτερικό πεδίο είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την εσωτερική μας κατάσταση, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο περιβάλλον μας αλλά και τον παράγοντα που καθορίζει τον τρόπο ζωής μας. Το περιβάλλον αυτό γνωρίζεται, ισχυροποιείται και ευδοκιμεί όταν η δική μας προσπάθεια συνοδεύεται από την υποστήριξη ενός υπεύθυνου επαγγελματία που συμπλέει μαζί μας με αποδοχή, παρέχοντάς μας ασφάλεια, φωτίζοντάς μας τον δρόμο. Αρκεί να θέλουμε να βρούμε το δρόμο, αρκεί να θέλουμε να σωθούμε.

Η ομάδα του My Doctor’s House με ευθύνη έχει στους κόλπους της επαγγελματίες αυτής της ποιότητας που είναι έτοιμοι να συμπορευτούν μαζί μας.

Για την ομάδα του My Doctor’s House

Αλεξάνδρα Μπράττη
Goal Dreamer