Balance today

Ψυχική Υγεία

Ανθή Ψωμιάδου

Life Coach Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Behavioral Counselor, Life Coach
Attiki Ελλάδα Ιστοσελίδα: Κλείστε Ραντεβού Ιστολόγιο: www.psomiadouanthi.com
Photo of Ανθή Ψωμιάδου

Πληροφορίες Βιογραφιών

Λένε ότι είμαι Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος συμπεριφοράς, Life Coach, συγγραφέας, ποιήτρια κ.ά.
Όμως δεν είμαι αυτά, απλώς κάνω αυτά και άλλα ακόμα, που όλα διέπονται από το ενδιαφέρον μου να γνωρίσω πραγματικά και να δω με απόλυτη καθαρότητα την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά σε όλο το εύρος της, συντονιζόμενη (εκ νέου) με τον πυρήνα.
“Είμαι αυτό που είμαι” είναι η πιο ακριβής περιγραφή.
Ωστόσο, στο κοινωνικό πλαίσιο που ζούμε, (νομίζουμε ότι) χρειαζόμαστε τίτλους για να αυτοπροσδιοριστούμε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους ταυτίζουμε με το “είναι” μας.

Ακολουθούν αναφορές σε σπουδές μου και προγράμματα επιπλέον επιμόρφωσης. Είναι απλώς λέξεις που περιγράφουν είδη πληροφοριών που εισήγαγα στον νου μου. Πάνε πέρα από αυτό, αποκτούν βαρύτητα και γεννούν γνώση μόνο όταν τα χρησιμο- ποιώ στην αρένα της καθημερινής ζωής και στην αλληλεπίδρασή μου με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται σε συνεδρίες Συμβουλευτικής.

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τον όρο “ψυχοθεραπεύτρια” για τον εαυτό μου, επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να θεραπεύσει την ψυχή κάποιου άλλου ή να του αλλάξει τη συμπεριφορά. Η αλλαγή καθενός έρχεται μόνο από εντός. Ο θεραπευτής καθενός είναι μόνο ο εαυτός του.

Ο εκάστοτε επαγγελματίας ψυχικής υγείας είναι συνοδοιπόρος και μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αλματική εσωτερική (και κατά συνέπεια) εξωτερική αλλαγή του πελάτη του. Αλλά δεν κάνει την αλλαγή για λογαριασμό του. Η θεραπεία γίνεται από τον ίδιο τον πελάτη, όταν και αν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη, να εργαστεί με τον εαυτό του, να αντιμετωπίσει τις ανεξερεύνητες γωνιές του υποσυνείδητού του.

Πρόκειται για μια σχέση συν-εργασίας, κατά την οποία ο πελάτης/ συμβουλευόμενος/ coachee, κ.λπ οδηγείται μέσω κατάλληλων ερωτήσεων, στην ανακάλυψη απαντήσεων μέσα του, την αυτοπαρατήρηση, την εξεύρεση λύσεων, τη δράση για επίτευξη στόχων, τη διαχείριση καθημερινών προκλήσεων, την αλλαγή, την ανάδυση ανενεργών ως τότε ικανοτήτων, την αξιοποίηση των ταλέντων του στον μέγιστο βαθμό, τη διεύρυνση της οπτικής και της αντίληψής του για τον εαυτό του και τη ζωή, το “κλείσιμο” ανοιχτών εσωτερικών λογαριασμών του παρελθόντος που κρατούν υποδουλωμένο το “τώρα” του.

Είναι μία διεργασία που εντάσσει στη ζωή του πελάτη την αυτο-παρατήρηση και τη δημιουργία κατάλληλων για εκείνον «μεθόδων»/εργαλείων για την υπέρβαση όσων ο ίδιος θεωρεί εμπόδια προς την ελεύθερη βίωση της καθημερινότητας. Οι μέθοδοι αυτές, έχουν απώτερο σκοπό την «προπόνηση» του ιδίου, την ανάπτυξη της ικανότητας να βρίσκει κατάλληλες για τον εαυτό του λύσεις και η καλλιέργεια συνθηκών κατά τις οποίες δεν θα χρειάζεται πια τον Σύμβουλο/Coach, κ.λπ.

 

Σπουδές και Προγράμματα Επιπλέον Επιμόρφωσης:
Σπουδές Συμβουλευτικής & Life Coaching – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σπουδές Life Coaching – Coaching Evolution Int’l Academy
Προγράμματα περαιτέρω επιμόρφωσης: Αναλυτική Γραφολογία, Εγκληματολογία, Ανακριτική

Σεμινάρια/Courses σχετικά με:
Human behaviour, Habit Control, Mistakes Management, Creative Writing, Acting, Sales Team Management, Stress & Time Management, Network Marketing, Neuro-Linguistic Programming, Well being Coaching, Nutrition for Weight Management

Κείμενά μου δημοσιεύονται σε ελληνικές και αγγλόφωνες ιστοσελίδες, με κυριότερη το Medium.com

Περισσότερες πληροφορίες, βρίσκετε εδώ: http://www.psomiadouanthi.com

Related by Category

Δεν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα.

Γιάννης Στρατούλιας

Ψυχίατρος 2610990110
Κατηγορίες: Σύμβουλοι, Ψυχική Υγεία